Μάθιου Νίμιτς: Βρίσκομαι σε επαφή με Σκόπια και Αθήνα




«Νίμιτς για Κανάλ 5: Είμαι σε επαφή και με τις δύο πλευρές»

Οκτώβριος 31, 2017. 19:56


Ο Μάθιου Νίμιτς προετοιμάζεται για μια συνάντηση με τους δύο διαπραγματευτές για τη διαφωνία του ονόματος.


Οι συνομιλίες θα ξαναρχίσουν στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά λεπτομέρειες για αυτές παραμένουν προς το παρόν σε πλήρη μυστικότητα.


Το σλαβικό Κανάλ 5 των Σκοπίων,  σημειώνει ότι επιβεβαιώθηκε ο νέος γύρος των συνομιλιών και ότι  ο Μάθιου Νίμιτς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δύο πλευρές και ότι συζητά τα στοιχεία της συνάντησης.


Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, είναι ωστόσο βέβαιο ότι η συνάντηση θα γίνει εκτός Σκοπίων και Αθήνας.


«Είμαι σε επαφή και με τα δύο μέρη, για να διευκρινίσω τις λεπτομέρειες της ανακοινωθείσας συνάντησης. Τώρα εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε ο Νίμιτς, αποφεύγοντας να αποκαλύψει λεπτομέρειες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η συνάντηση του Νοεμβρίου θεωρείται κλειδί για την πΓΔΜ και ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται ήδη για τη συνάντηση, υπερτονίζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι πιθανόν να γίνει ένα συνδυασμός των ήδη υπαρχόντων που έχει προτείνει ο μεσολαβητής και στις δύο χώρες.


 Προς το παρόν οι σκοπιανές και οι ελληνικές αρχές δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, επιβεβαίωσαν μόνο ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν από τους διαπραγματευτές που έχει ορίσει η κάθε χώρα.


Η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης οι διαπραγματεύσεις θα εντατικοποιηθούν για την επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα.


Πριν από το νέο γύρο των συνομιλιών, η Αθήνα ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει εκτός από το όνομα την αλλαγή της ονομασίας της γλώσσας και της ιθαγένειας, σημειώνει το ‘Κανάλ 5’.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr