«Απεσταλμένος των ΗΠΑ πιέζει τον Άσσαντ να αναγνωρίσει κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία»




Οκτώβριος 22, 2017. 22:07

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απειλήσει τον Άσσαντ της Συρίας με τη δημοσίευση «αρχείων χημικών (όπλων)», μέσω του ειδικού απεσταλμένου τους, Μπρετ Μακγκάρκ, σε αντάλλαγμα για το καθεστώς, να αναγνωρίσει  μια κουρδική οντότητα στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Μουχαμπαράτ της Συρίας,  Αλί Μαμλούκ, όπως σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.


Ο Αμερικανός απεσταλμένος του Συνασπισμού Κατά του Daesh, Μπρετ Μακγκάρκ, ανέφερε ότι ο  Άσαντ πρέπει να αναγνωρίσει μια «Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Κουρδιστάν της Συρίας», που θα ανακοινωθεί το Μάρτιο του 2018 από τους Κούρδους. 


Η συνάντηση με τον επικεφαλής  του Μουχαμπαράτ, Μαμλούκ, έγινε στις 18 Οκτωβρίου στη Χασάκα, όπου συζήτησαν για το προγραμματισμένο δημοψήφισμα στις κατεχόμενες από τους Κούρδους περιοχές της Συρίας, που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2018, όπου οι Κούρδοι θα ανακοινώσουν την ανεξαρτησία των Καντονιών.


Στην προσπάθειά του να συμμορφωθεί το συριακό καθεστώς, ο Μακγκάργκ απείλησε τον Άσσαντ με ‘χημικά αρχεία’ και ότι θα ξεκινούσε διάφορες εκστρατείες εναντίον του καθεστώτος του.
Μετά από αυτή τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και πάλι.


Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας  της Συρίας (Μουχαμπαράτ), Αλί Μαμλούκ συνεργάσθηκε με τον Μακγκάρκ επάνω σε επικαιροποιημένους χάρτες.


Το στοιχείο αυτό δεν δηλώνει εάν υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών.



(Στοιχεία από yenisafak.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr