Κουρδιστάν- Πρόεδρος Μπαρζανί: Μας πρόδωσαν στο Κιρκούκ



«Πρόεδρος Μπαρζανί: Με αμερικανικά όπλα επιτέθηκαν στο Κουρδιστάν»

Οκτώβριος 30, 2017. 19:29

Ο πρόεδρος της Περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί κοινοποίησε ένα μήνυμα μετά την επιστολή της απόρριψης της παράτασης της θητείας του στο Κοινοβούλιο του Κουρδιστάν.



«Έχουμε προσπαθήσει για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό Ιράκ με καλή πίστη, αλλά είδαμε ότι δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία, δικαιώματα και νόμους, το μυαλό τους δεν το επιτρέπει», δήλωσε ο Μπαρζανί, ο οποίος τόνισε  την επιμονή του στην ειρήνη και στον διάλογο με το Ιράκ.


«Το 2003 υπήρχαν οι προϋποθέσεις για ένα νέο Ιράκ. Είπαμε ναι, σε ένα νέο Ιράκ, όπου όλοι θα μπορούν να εκφράζουν τον εαυτό τους ελεύθερα και μέχρι το 2005 είχαμε έναν έντονο αγώνα για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνταγμα, απαραίτητο για ένα δημοκρατικό και ελεύθερο Ιράκ. Έτσι, κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε ένα νέο σύνταγμα του Ιράκ.

Το νέο σύνταγμα γράφηκε, αλλά η κυβέρνηση της Βαγδάτης ποτέ το εφάρμοσε πλήρως. Το Ιράκ για άλλη μια φορά κυριαρχείται από μια σεχταριστική ομάδα.

Τα τρία εκατομμύρια των Κούρδων της Περιφέρειας έκαναν ένα ιστορικό βήμα, να δηλώσουν σε δημοψήφισμα και να διακηρύξουν την ανεξαρτησία. Αλλά συναντήσαμε προδοσία. Αν δεν ήταν αυτή η μεγάλη προδοσία, οι συνθήκες θα ήταν διαφορετικές. Αυτή η προδοσία έσπασε τόσο το ηθικό των πεσμεργκά όσο και του λαού του Κουρδιστάν.


Μας πυροβόλησαν «με γνώση των Ηνωμένων Πολιτειών», μας επιτέθηκαν με αμερικανικά όπλα. Αυτό μας αναγκάζει να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα, επειδή όλος ο στρατός μας δέχθηκε επίθεση με τα όπλα τους και οι πεσμεργκά μας μαρτύρησαν. Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι Κούρδοι έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για να αντιμετωπίσουν τους εξτρεμιστές του 'Χαλιφάτου'.


«Μας χτύπησαν με δηλητηριασμένο μαχαίρι πισώπλατα»


«Ποτέ δεν περίμενα, δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε τη μεγάλη προδοσία στο Κιρκούκ, το Κιρκούκ παραδόθηκε με εθνική προδοσία.  Εκείνη τη νύχτα το δηλητήριο έπεσε  στους πεσμεργκά και σε όλο τον κουρδικό λαό.


Ο ίδιος θα επισημάνει ότι υπήρξε απόλυτη σιωπή από τις ΗΠΑ, υπονοώντας ένα κακό σχέδιο των Αμερικανών σε βάρος των Κούρδων.

Στο μήνυμά του θα καταλήξει: ‘Γεννήθηκα ένας πεσμεργκά και θα πεθάνω ένας πεσμεργκά’, «ο αγώνας του κουρδικού λαού θα συνεχισθεί».


(Στοιχεία από basnews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr