Σκόπια: Η κυβέρνηση κατήργησε βραβείο που καθιέρωσε ο Γκρούεφσκι




«Το SDSM κατήργησε το βραβείο του VMRO φέτος»

Οκτώβριος 3, 2017. 20:13

Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων κατήργησε  κρατικό  ‘βραβείο’ το οποίο είχε καθιερώσει η κυβέρνηση του μακεδονιστή πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Πολιτισμού κατά τη συνεδρίαση της Κυβέρνησης ενημέρωσε ότι φέτος δεν θα απονεμηθεί το βραβείο της «23ης Οκτωβρίου».


Η κυβέρνηση ενέκρινε πρόταση  στην οποία αναφέρεται ότι η επιτροπή για τη χορήγηση αυτού του βραβείου ολοκλήρωσε τη θητεία της τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και ότι δεν ξεκίνησε διαδικασία για το σχηματισμό νέας.


Λόγω αυτού του γεγονότος δεν εδόθησαν προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για το βραβείο.


Το  Κρατικό Βραβείο «23ης Οκτωβρίου»,  είναι ένα βραβείο υψηλού επιπέδου- γράφει τη σκοπιανή wikipedia - «το οποίο απονέμεται παραδοσιακά την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα- 23η Οκτωβρίου. 

Η απονομή δηλώνει την υψηλότερη αναγνώριση για μακροχρόνια επιτεύγματα στον τομέα της επιστήμης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της προστασίας των κρατικών συμφερόντων, των αξιών και της πολιτιστικής ιστορικής κληρονομιάς της (ψευδο)-μακεδονίας».


(Στοιχεία από makfax.com.mk, mk.wikipedia.org)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr