Η Συμφωνία Βουλγαρίας – Σκοπίων θα επικυρωθεί από το βουλγαρικό κοινοβούλιο




Οκτώβριος 25, 2017. 22:50

Σόφια.

Η συμφωνία για τις σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, θα τεθεί σε διαδικασία επικύρωσης στη Βουλγαρική Εθνοσυνέλευση, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, σύμφωνα με την BNR.



Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός κατά τη σημερινή συζήτηση  στο Φόρουμ για την «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την περιφερειακή συνεργασία και τις σχέσεις των Δυτικών Βαλκανίων- Συμβολή της Βουλγαρικής Προεδρίας»,  που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, τον έλεγχο των ευρωπαϊκών κεφαλαίων και την εξωτερική πολιτική.


Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση η Ζαχαρίεβα  δήλωσε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια θα έρθει στο κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να επικυρωθεί.


Η συμφωνία για τις σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, υπεγράφη από τους πρωθυπουργούς των χωρών, Ζόραν Ζάεφ και Μπόικο Μπορίσοφ την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους στα Σκόπια.


Προς το παρόν, δεν υπάρχει γνωστοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων της ημερομηνίας που η συμφωνία θα έρθει για επικύρωση στο κοινοβούλιο.


(Στοιχεία από expres.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr