Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον ραβίνο Άντριου Μπέικερ




Οκτώβριος 26, 2017. 19:06


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε σήμερα με τον Ραβίνο Άντριου Μπέικερ, διευθυντή των διεθνών εβραϊκών υποθέσεων στην Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.



Ο Ραβίνος Μπέικερ υποδέχθηκε τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης να φροντίσει για όλες τις κοινότητες στη χώρα, μεταξύ αυτών και της εβραϊκής κοινότητας.


Εκτίμησε ότι τέτοιες πολιτικές του πρωθυπουργού Ζάεφ και της κυβέρνησής του έχουν μεγάλη σημασία για τους Εβραίους στην περιοχή.


Ο ραβίνος Μπέικερ εξέφρασε ιδιαίτερη ευγωμοσύνη για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ζάεφ να πραγματοποιήσει γιορτή με αφορμή την 75η επέτειο της απέλασης των Εβραίων, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος , 11 Μαρτίου 2018, την ημέρα απέλασης των Εβραίων από την τότε Βαρντάρσκα Μπανόβινα (σημερινή FYROM).


Στη συνάντηση συζητήθηκε η σημασία αυτής της εκδήλωσης, για την οποία ο ραβίνος Μπέικερ ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Ζάεφ ότι θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει την προώθηση της εκδήλωσης.


«Ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον Αντριού Μπέικερ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής»


 (Στοιχεία από makfax.com.mk/)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr