Αίγυπτος: Φθαρμένα τζιν στα οπίσθια των γυναικών δηλώνουν πρόσκληση για σεξ



Οκτώβριος 30, 2017. 18:01

Κάιρο.

Το Εθνικό Συμβούλιο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΣΔΓ), θα υποβάλει έκθεση στη Γενική Εισαγγελία, σχετικά με τις δημόσιες εμφανίσεις που προκαλούν σεξουλική παρενόχληση και βία κατά των γυναικών.



 Ο γνωστός συντηρητικός και αμφιλεγόμενος δικηγόρος, Ναμπίχ αλ Βάχς, 
δήλωσε στην τηλεόραση ότι η σεξουαλική παρενόχληση και ο βιασμός είναι «εθνικό καθήκον» που πρέπει να πραγματοποιείται στα κορίτσια που δεν έχουν αυτοσεβασμό ή που φορούν φθαρμένα παντελόνια (τζιν)».



Η επικεφαλής του ΕΣΔΓ, Μάγια Μόρσι, κατήγγειλε τους ισχυρισμούς αυτούς.

 Σε δήλωσή της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, χαρακτηρίζει ως ντροπή και παραβίαση του συντάγματος, που εξασφαλίζει την προστασία των γυναικών από όλες τις μορφές βίας.


Το Συμβούλιο ανέφερε ότι υπέβαλε καταγγελία στο Ανώτατο Συμβούλιο των Μέσων Ενημέρωσης  εναντίον του δικηγόρου, του οποίου η εργασία είναι να υπερασπίζεται  τα δικαιώματα των ανθρώπων-  καθώς και του καναλιού που μετέδωσε τις δηλώσεις του.


Ο Άλ Βάχς αντιμετώπισε, επίσης, κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τους παρουσιαστές της τηλεόρασης.


Μάλιστα, ο ίδιος, προκειμένου να υπερασπισθεί τον εαυτό του , δήλωσε στην Αλ Βατάν την Πέμπτη  ότι εάν η κόρη του εμφανιζότανε με ένα σχισμένο μπλουτζίν στο οπίσθιο μέρος, θα έλεγε ότι προκαλεί σεξουαλικά.


 Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια διαμάχη στην Αίγυπτο, σχετικά με τα «φθαρμένα τζιν» που φορούν οι νεαρές Αιγύπτιες, καθώς ορισμένες  έχουν πέσει θύματα βιασμού. 

Μάλιστα κρατικοί αξιωματούχοι ανέφεραν με επιχειρήματα ότι πρέπει να απαγορευθούν αυτά τα ενδύματα σε ορισμένα σημεία, όπως τα πανεπιστήμια.


Εν τω μεταξύ, η σεξουαλική παρενόχληση παραμένει μη προστατευμένη από την νομολογία το αιγυπτιακού δικαίου.


(Στοιχεία από dailynewsegypt.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr