Ζόραν Ζάεφ: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις και η διαφωνία του ονόματος


Οκτώβριος 17, 2017. 18:25

Σκόπια.

«Δεν σκεφτόμαστε για πρόωρες βουλευτικές εκλογές,  ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δημοτικές,  προτεραιότητά μας είναι να ολοκληρωθούν πλήρως με τάξη και αξιοπιστία, όπως στον πρώτο γύρο, γιατί μόνο τότε η χώρα μας κερδίζει», είπε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ντένις Ζβίζντιτς (φωτό).



Ο Ζάεφ δήλωσε ότι είδε τα αποτελέσματα των εκλογών ως υποστήριξη για εργασία και όχι για επανάληψη των εκλογών.


«Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών μου έδωσαν επιπλέον θάρρος για τη λήψη αποφάσεων, όπως της επίλυσης της διαφοράς του ονόματος. Η χώρα έχει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για να προχωρήσει και να φέρει με διαφανή και περιεκτικό τρόπο, μεταξύ των άλλων, λύσεις,  αποκαθιστώντας το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομά μας», είπε ο Ζάεφ.


«Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, ο ίδιος υπενθύμισε ότι κάλεσε τον μεσολαβητή των συνομιλιών, Μάθιου Νίμιτς, τον Νοέμβριο, μετά τις εκλογές, να επανέλθει με νέες προτάσεις, ιδέες και τις πιθανές λύσεις».


Συνέχισε:


«Κάλεσα την αντιπολίτευση να συμμετάσχει στις αποφάσεις, με σκοπό την εξεύρεση λύσης, όχι όμως με καθυστερήσεις, γιατί θέλουμε πραγματικά η χώρα μας να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και είναι σημαντικό για τις αποφάσεις που η ΕΕ θα πάρει την άνοιξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα που επιβάλλεται από τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ο Ζάεφ.


Ο ίδιος, στο πλαίσιο αυτό,  είπε ότι ενθαρρύνθηκε από τη βελτίωση των σχέσεων με την Αθήνα αναφερόμενος στην περίοδο της διακυβέρνησης του.


«Η οικοδόμηση φιλίας με την Ελλάδα, που είχαμε όλους αυτούς τους μήνες με προσωπικές επαφές υπουργών της κυβέρνησής μας, μας ενθαρρύνει ότι θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας συγχρόνως τη θέση μας, όσον  αφορά την εξεύρεση λύσης.

 Είμαι βέβαιος ότι μετά τις εκλογές  θα υπάρξουν πιο ακριβείς και πιο συγκεκριμένες στρατηγικές και κατευθύνσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα επικεντρωθούμε στην επίλυση αυτού  του προβλήματος», υπογράμμισε ο Ζάεφ.


«Ο Ζάεφ δεν σκέφτεται τις πρόωρες εκλογές, αλλά τις μεταρρυθμίσεις και τη διαφωνία του ονόματος», έχει τίτλο το δημοσίευμα

(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr