ΥΠΕΞ Σκοπίων στην ομάδα Βίσεγκραντ: Στόχος μας οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας




Οκτώβριος 11, 2017. 20:49

«Θα κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε κάθε κράτος- μέλος και την Επιτροπή, ότι μας αξίζει τον Ιούνιο του επόμενου έτους να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ στην υπουργική σύνοδο των χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη.



Ο Ντιμίτροφ τόνισε ότι ενώ η χώρα του περιβάλλεται από κράτη μέλη της ΕΕ, «εδώ και λίγα χρόνια ήμασταν στο περιθώριο της πολιτικής προσοχής της Ένωσης».


Πρόσθεσε ότι η μεταναστευτική κρίση έδειξε ότι η Ευρώπη είναι λιγότερο ασφαλής χωρίς την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων.


«Θα εστιάσουμε την προσοχή μας στις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, επειδή ο μόνος στόχος είναι να καταστήσουμε τη χώρα μας μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα ασχοληθούμε με τους γείτονες, αν και υπάρχουν πειρασμοί, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία για να μάθουμε πως θα γίνουμε ευρωπαίοι σύμμαχοι», είπε.


Η φετινή συνάντηση στη Βουδαπέστη διεξάγεται στο πλαίσιο της ουγγρικής προεδρίας με την ομάδα του Βίσεγκραντ, ενώ συμμετέχουν επίσης υπουργοί Εξωτερικών από την Εσθονία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.


Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν  η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
(Την ομάδα Βίσεγκραντ απαρτίζουν οι τέσσερις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ: Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία.).


(Στοιχεία από vecer.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr