Σερβία: Οι Μουσουλμάνοι στο Νόβι Παζάρ περίμεναν με ανυπομονησία τον Ερντογάν



 

Οκτώβριος 11, 2017. 20:07

Οι σημαίες της Σερβιας και της Τουρκίας, καθώς και οι βόσνιες σημαίες εμφανίσθηκαν κατά μήκος της πόλης Νόβι Παζάρ της Σερβίας. Μαζί με αυτές τις σημαίες περίπου 300 ταξί από μουσουλμάνους της πόλης έκαναν πορεία στην πόλη κορνάροντας ασταμάτητα.

 

Ο Δήμος διακόσμησε την πόλη με φώτα και ένα μεγάλο πανό στο κέντρο της πόλης  έγραφε τα ονόματα του Βούτσιτς και του Ερντογάν.

Στο κτήριο της Διοίκησης (νομαρχίας) αναρτήθηκε τεράστιο πανό στα τουρκικά, σερβικά και βοσνιακά.

Ακόμη, με λέιζερ στο κατά την άφιξη των δύο προέδρων υπήρξε η επιγραφή «Καλώς ήρθατε πρόεδροι Ερντογάν και Βούτσιτς».

Οι δύο πρόεδροι έφθασαν στο Νόβι Παζάρ στις 12 το μεσημέρι, όπου τους υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της πόλης.

 

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος προς τους πολίτες της Νόβι Παζάρ είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί η Σερβία να είναι μια χώρα που κυβερνάται από την ενότητα και την αρμονία και μια χώρα της ευημερίας, έτοιμη για συνεργασία σε όλους τους  τομείς.

 

Πρόσθεσε ότι το Νόβι Παζάρ, είναι μια από τις σημαντικότερες γέφυρες που συνδέουν τους πολίτες της Τουρκίας με την επαρχία Σάντζακ και τη βοσνιακή μειονότητα της Σερβίας.

«Αυτή η ισχυρή σχέση αντανακλά θετικά την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μας» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι «Δουλεύουμε προς το συμφέρον  των πολιτών, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την θρησκεία τους» και απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο τον ευχαρίστησε που σκέφθηκε να επισκεφθεί τους ανθρώπους του Σάντζακ και να ανακοινώσει επενδύσεις στην περιοχή.

(Στοιχεία από politika.rs)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr