Σκόπια: Ο Ιβάνοφ ζήτησε από τον Τουσκ ‘θετικό μήνυμα’ για ένταξη της χώρας στην ΕΕ




Οκτώβριος 25, 2017. 22:31

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ζήτησε μια «νέα δυναμική και να στείλει ένα θετικό μήνυμα» να αποδεσμευθεί η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.


 Επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ Ιβάνοφ και Τουσκ, ήταν το ευρωπαϊκό μέλλον των Σκοπίων και όλα όσα πραγματοποιεί η χώρα για να πάρει επιτέλους μια ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.


Η συνάντηση εστιάσθηκε, επίσης,  στην κατάσταση στην περιοχή και στη μεταναστευτική κρίση.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν είναι δυνατή η φιλοξενία ενός μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ιβάνοφ απάντησε ότι τα Σκόπια από το 2015 και το 2016 είχαν την ικανότητα να δεχθούν μόνο 2.000 πρόσφυγες.


«Η ικανότητά μας εξαντλήθηκε στη διέλευση (των μεταναστών), αλλά, ωστόσο, εξαρτάται από τις προθέσεις και τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης και ποιες υποχρεώσεις θα αναλάβει. Είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπισθεί από τη νέα κυβέρνηση», είπε ο Ιβάνοφ.


(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr