Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο Σκοπιανοί- πρώην επικεφαλής Αντικατασκοπείας




Οκτώβριος 19, 2017. 22:11

Οι πρώην επικεφαλής των σκοπιανών μυστικών υπηρεσιών ‘УБК’- Διεύθυνση Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας, Γκόραν Γκρουγιόφσκι και Νίκολα Μπόσκοφσκι, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.



Σύμφωνα με το σκοπιανό δημοσίευμα, οι δύο Σκοπιανοί των μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν χθες στις 3 το μεσημέρι και σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία. Έχουν προφυλακισθεί και θα παραμείνουν έγκλειστοι μέχρι  την ολοκλήρωση της υπόθεσης ώστε να εκδοθούν στα Σκόπια.


Η επιβεβαίωση  της σύλληψής τους έγινε γνωστή από την υπηρεσία Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη.


Τα δύο άτομα καταζητούνται από την Ίντερπολ, κατόπιν αιτήματος του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, λόγω εμπλοκής τους στο μεγάλο σκάνδαλο της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, της υποκλοπής χιλιάδων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών και πολιτών.


Για τον Γκρουγιόφσκι και τον  Μπόσκοφσκι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από τρεις μήνες και προκειμένου να διαφύγουν έβγαλαν πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια και κατέφυγαν στο εξωτερικό.


(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr