Ο Ερντογάν στην D8 ζήτησε συναλλαγές στο εμπόριο σε εθνικό νόμισμα




Οκτώβριος 20, 2017. 21:57

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επανάσταση στην ιστορία των D8, εάν ανοιχθεί ο δρόμος για τη χρήση των εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο μεταξύ των χωρών μελών.



Η 9η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία των Οκτώ Αναπτυσσόμενων Χωρών (D8) που άρχισε τις εργασίες της την Παρασκευή, υπό την αιγίδα της Τουρκίας είχε ως θέμα την «Επέκταση των ευκαιριών μέσω της συνεργασίας».


"Αν καταφέρουμε να ανοίξει ο δρόμος για τη χρησιμοποίηση των εθνικών νομισμάτων στις συναλλαγές μεταξύ μας, τότε θα συνειδητοποιήσουμε μια επανάσταση στην ιστορία των D8. Δεν χρειάζεται να ανάγουμε την οικονομία μας στην πίεση του δολαρίου ή του ευρώ», δήλωσε  ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, στο άνοιγμα της συνόδου  στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Ερντογάν τόνισε ότι η ομάδα D8 θα μπορούσε να επεκταθεί σε D20 και ότι πρέπει να γίνουν βήματα χωρίς καθυστέρηση.


[ Ο D8- Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης των Οκτώ, ιδρύθηκε το 1997 και σε αυτόν περιλαμβάνονται οι χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Μαλαισία, Ινδονησία, Αίγυπτος και Νιγηρία]


(Στοιχεία από trt.net.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr