«Τρομοκρατήθηκαν» οι Αλβανοί από την εμφάνιση ελληνικού F-16 στα σύνορα!






«Χθες βράδυ: Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 πέταξε στα σύνορα με την Αλβανία, οι κάτοικοι στο Λεσκοβίκι και στις γύρω περιοχές είναι τρομοκρατημένοι», γράφει το δημοσίευμα


Οκτώβριος 22, 2017. 15:41


Ένα ελληνικό  πολεμικό αεροσκάφος υπερηχητικό, γνωστό ως F-16 πέταξε πολύ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στην περιοχή της Κολώνιας, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Λεσκοβίκι, στα νοτιοανατολικά της χώρας.



Ήταν νωρίς το βράδυ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το θόρυβο των αεριωθούμενων αεροσκαφών και φοβήθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ η ανησυχία τους έφθασε στο μέγιστο σημείο.


Οι περισσότεροι  κάτοικοι από τους δήμους της Γλύνας και του Ραντάτ ήταν εκείνοι που τρομοκρατήθηκαν.


Ορισμένοι, μάλιστα, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν το σκηνικό του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο έκανε περίεργους ελιγμούς και σύμφωνα με τους κατοίκους, εικάζεται ότι εισήλθε στην αλβανική επικράτεια, όπου παρέμεινε περίπου 6-8 λεπτά σε πτήση στη γύρω περιοχή.


Η αιτία δεν είναι γνωστή, γιατί πέταξαν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στα σύνορα, αλλά αυτή η χειρονομία μπορεί να συνδεθεί με τις πρόσφατες προκλητικές και χυδαίες (αλβ. vulgare) δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην Αλβανία σχετικά με το πρόβλημα της κατεδάφισης των κατοικιών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα.


Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, για αυτήν την προκλητική και σκανδαλώδη κίνηση.


Πρόσφατα, οι ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με νέα αεριωθούμενα αεροσκάφη, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.


Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόφατα, επισκέφθηκε τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό F-16.


Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα, εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το θέμα αυτό δεν έχει επιλυθεί ακόμη μεταξύ των δύο πλευρών.


Μια «νότα διαμαρτυρίας» από την αλβανική πλευρά θα ήταν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα, σε απάντηση σε αυτήν τη σοβινιστική ελληνική πράξη, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



  (Στοιχεία από shqiperiaebashkuar.al)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr