Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας προσκλήθηκε στο Πεντάγωνο στην παραλαβή 12 νέων θωρακισμένων οχημάτων




Νοέμβριος 6, 2017. 19:40

Τίρανα.
 
Η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού και η νέα φάση στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ, ήταν τα κύρια μηνύματα της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα προς τον Αμερικανό πρέσβη, Ντόναλντ Λου, κατά τη διάρκεια παράδοσης 12 τεθωρακισμένων οχημάτων από την αμερικανική κυβέρνηση προς τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.



Στην ομιλία του ο Λου, επαίνεσε το έργο της υπουργού και συνολικά το έργο του υπουργείου Άμυνας, για το οποίο παρέχεται  η υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ανακοίνωσε την πρόσκληση προς την Αλβανίδα  υπουργό να επισκεφθεί τον Ιανουάριο το Πεντάγωνο.
«Η υπουργός Τζάσκα επενδύει στο μέλλον. Προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξη μας για αυτές τις επενδύσεις, για τους ηρωικούς στρατιώτες και τους ναύτες της Αλβανίας. Έχω τη τιμή να σας ανακοινώσω ότι τον Ιανουάριο το υπουργείο  Άμυνας θα  σας περιμένει στο Πεντάγωνο για να συζητήσουμε πως μπορούμε να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας σχέσεις και να αυξήσουμε την υποστήριξή μας προς τις  αλβανικές ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Αμερικανός πρέσβης.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είδαν από κοντά όχι μόνο 12 τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και οχήματα άλλου εξοπλισμού που έχουν δωρίσει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία.

Σήμερα παραδόθηκαν 12 οχήματα και με αυτά ο αριθμός των παραδοθέντων θωρακισμένων οχημάτων έφθασε τα 18, που αποτελούν μέρος του πακέτου των 248 οχημάτων αξίας $ 12 εκατομμυρίων που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δωρίσει στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.



(Στοιχεία από  ΥΠΑΜ Αλβανίας- Ministria e Mbrojtjes, Facebook,)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr