Οι Τούρκοι σκότωσαν 152 Κούρδους μέλη του PKK τον Οκτώβριο



H "Yeni Şafak" στην αγγλική έκδοσή της γράφει ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν  152 τρομοκράτες του PKK


Νοέμβριος 1, 2017. 21:19

Ο τουρκικός στρατός και η στρατοχωροφυλακή  σκότωσαν συνολικά 152 Κούρδους μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και κατέστρεψαν 129 καταφύγια των Κούρδων, σε μια σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων σε όλη την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, το μήνα Οκτώβριο, σημειώνει η ‘Γενί Σαφάκ’ στην αγγλόφωνη έκδοσή της.


 Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικ΄ς και ανατολικές επαρχίες Χακκάρι, Σιρνάκ, Σιίρτη, Ντιγιαρμπακίρ, Τουντσελί, Ερζουρούμ και στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ.


Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταστράφηκαν 129 αποθήκες, καθώς πυροβόλα όπλα, καταφύγια, σπήλαια και αποθήκες, ώστε να αποφευχθεί η χειμερινή ανάπτυξη των τρομοκρατών στις περιοχές αυτές.


Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν, επίσης, διάφορα όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό, μεταξύ αυτών 120 αυτοσχέδια εκρηκτικά, 113 χειροβομβίδες και 93 τυφέκια πεζικού.


Επίσης, συνελήφθησαν συνολικά 183 τρομοκράτες του PKK.

Κατά τις επιχειρήσεις κατά των  αυτονομιστών του  PKK, σκοτώθηκαν 14 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως σημειώνεται.


(Στοιχεία από yenisafak.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr