Από τον Απρίλιο: 2.200 θάνατοι από χολέρα στην Υεμένη




Νοέμβριος 15, 2017. 20:50

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει καταγράψει από τις 27 Απριλίου,  τουλάχιστον, 2.200 θανάτους που οφείλονται στην επιδημία χολέρας, στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αναφέρει ότι μέχρι τις 14 Νοεμβρίου έχουν καταχωρηθεί 926.187  ύποπτα κρούσματα  χολέρας  σε όλη την επικράτεια.


Σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ, οι περιπτώσεις χολέρας εντοπίζονται στις 22 από τις 23 επαρχίες της χώρας.


Το μοναδικό μέρος της Υεμένης που παραμένει ανεπηρέαστο από την επιδημία είναι η επαρχία Σοκόρτα, ένα μικρό συγκρότημα νήσων στην Αραβική Θάλασσα.


Η Υεμένη βρίσκεται χωρισμένη από τη βία που ξέσπασε το 2014,όταν οι αντάρτες Χούτι κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας.


Η σύγκρουση κλιμακώθηκε το 2015, όταν η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε μια καταστροφική αεροπορική εκστρατεία στην Υεμένη, με στόχο την επαναφορά των εδαφών που κατέλαβαν οι  Χούτι.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες της Υεμένης αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την αρχή της σύγκρουσης, ενώ περισσότερα από 20 εκατομμύρια χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.


(Στοιχεία από aa.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr