Επιστολή Ράμα στους 28 της ΕΕ: Η Αλβανία δεν είναι πρωτεύουσα της …κάνναβης



 «Η επιστολή του Ράμα προς τους 28 ηγέτες της ΕΕ: Ζητάμε βοήθεια εναντίον των βαρόνων των ναρκωτικών!», γράφει η αλβανική 'sot'.

 Νοέμβριος 20, 2017. 19:33


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε επιστολή που απηύθυνε στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, ανέφερε την πρόοδο που σημειώθηκε και τα μέτρα που λήφθηκαν για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.



«Η Αλβανία δεν είναι πλέον ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της κάνναβης,. Όπως δείχνουν κάποια μέσα ενημέρωσης. Η βιομηχανία κάνναβης είναι νεκρή. Προσπαθούμε να την εξαλείψουμε εντελώς, μια για πάντα μέχρι το τέλος του έτους», γράφει ο Ράμα στην επιστολή.


Η Αλβανία την άνοιξη του επόμενου έτους αναμένει απόφαση της ΕΕ, για το εάν θα δεχθεί ή όχι το αίτημα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων,  ενώ ο πρωθυπουργός Ράμα εξέφρασε την ελπίδα για στήριξη από την ΕΕ, για την πορεία της χώρας του προς την ευρωπαϊκή οικογένεια.


Ταυτόχρονα, παροτρύνει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  να βοηθήσουν στην καταστολή των εγκληματικών συμμοριών που επωφελούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών, την πορνεία, την εμπορία ανθρώπων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.


Ο Ράμα έγραψε επίσης ότι οι αρχηγοί των συμμοριών πρέπει να συλληφθούν, να καταδικασθούν και να τα κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία που αποκτούν από την εγκληματική δραστηριότητα.


«Θέλουμε τη βοήθειά σας για συλλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους και τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ράμα.


Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα της διακίνησης ναρκωτικών αποτελεί βασική πρόκληση για την Αλβανία.


 Η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009 και έχει λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ το 2014.



 (Στοιχεία από sot.com.al,  alsat-m.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr