Ρ.Τ. Ερντογάν: Ο πρώτος πρόεδρος που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια





Νοέμβριος 23, 2017. 18:19

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Χακάν Τσαβούγλου (Hakan Çavuşoğlu), δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκεφθεί  την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια…



Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι συμπληρωτική των προηγούμενων επισκέψεων.


Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα θα αυξήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε ένα καλύτερο επίπεδο.


Αναφερόμενος στην επίσκεψη που είχε κάνει στις αρχές του μήνα στην Κομοτηνή που είναι η γενέτειρά τους, ο Τσαβούσογλου είπε ότι σε αυτήν την επίσκεψη είχαν γίνει επαφές στην Αθήνα και τη Δυτική Θράκη.


Δεν μπορούμε να αγνοούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα κα η Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία που θα προσφέρει ευκαιρίες για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και να αυξηθεί το επίπεδο των προτύπων καλής  μεταχείρισης και διαβίωσης των λαών στις δύο χώρες.


Τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Συνάντηση Στρατηγικής Συνεργασίας υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου,  διευκρινίζοντας συγκεκριμένα έργα:


«Το πρώτο έργο είναι η έναρξη ναυσιπλοΐας με φέρι  μπόουτ από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων. Το δεύτερο  είναι κατασκευή  μιας σιδηροδρομικής γραμμής για τρένα υψηλής ταχύτητας από την Κωνσταντινούπολη προς τη Θεσσαλονίκη και το τρίτο είναι να οικοδομήσουμε γέφυρες στα σημεία τα τελωνεία Κήποι και Ipsala (Κυψέλη)» , εξήγησε.


(Στοιχεία από trt.net.tr)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr