Βουλγαρία: 82 τουρκικά άρματα μάχης αρνούνται να γυρίσουν στην Τουρκία





«Το ΥΠΑΜ αντικρούει τις ειδήσεις για 82 τουρκικά άρματα στη Βουλγαρία»


Νοέμβριος  5, 2017. 20:52

Σόφια. 

Το υπουργείο Άμυνας αντέκρουσε την πληροφορία ότι 82 τουρκικά άρματα μάχης και 800 Τούρκοι στρατιώτες δεν θέλουν  να εγκαταλείψουν τη Βουλγαρία, μετά από μια άσκηση που έγινε στη βουλγαρική επικράτεια.



Η διάψευση έγινε με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανέφερε ότι τα 82 άρματα μάχης τύπου Αλτάι και πάνω από 800 Τούρκοι στρατιώτες,  που συμμετείχαν στην άσκηση που έλαβε χώρα μεταξύ  του Τοπολοβγκράντ και του (ποταμού) ‘Καμμένα Ρέκα’, δεν φεύγουν από το βουλγαρικό έδαφος.

 Η άσκηση κράτησε εννέα ημέρες αλλά με το πέρας της, ήδη πέρασαν τέσσερις ημέρες, δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το βουλγαρικό έδαφος. Μετά από παρέμβαση του  υπουργού Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ  έγινε γνωστό ότι  τα τουρκικά στρατεύματα περιμένουν εντολή από την Τουρκία για να μετακινηθούν.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας για το πρόβλημα, αλλά το παρέπεμψαν στο περιφερειακό αρχηγείο, στην Κωνσταντινούπολη.


«Αυτό σημαίνει  ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να πιέσουν  το τουρκικό κράτος να αποσύρει τα στρατεύματά του από τμήματα της βουλγαρικής επικράτειας», σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από  dnes.dir.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr