Επίτροπος Χαν σε Σκόπια: «Μεταρρυθμίσεις σε μυστικές υπηρεσίες, δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση»




Νοέμβριος 20, 2017. 18:35

«Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να εστιάζεται στη χώρα και την περιοχή», δήλωσε ο Επίτροπος Γιόχαννες Χαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα στα Σκόπια.


Ο Χαν είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι σημαντικό να τρέξετε το τελευταίο μίλι ή το μισό χιλιόμετρο από τον μισό  μαραθώνιο».


Τόνισε ότι παραμένουν αποφασισμένοι να δώσουν στη χώρα μια θετική σύσταση και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος.


Ο Επίτροπος της ΕΕ δήλωσε ότι τα πράγματα είναι θετικά, αλλά ότι μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στις υπηρεσίες πληροφοριών, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση.


«Σε αυτούς τους τομείς χρειαζόμαστε συγκεκριμένα αποτελέσματα, έως το τέλος του έτους», είπε.


Ζάεφ: υπάρχει θετικό κλίμα με την Ελλάδα


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι περιμένει  η χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ πριν από  2025, αλλά τόνισε ότι είναι αυτή μια επιθυμία και ότι όλα εξαρτώνται από την επιτευχθείσα απόδοση.


Όταν ρωτήθηκε που βασίζει αυτήν την αισιοδοξία του, αφού η Ελλάδα μέχρι στιγμής εμποδίζει την ένταξη της χώρας, ο Ζαέφ τόνισε ότι υπάρχει τώρα μια θετική ατμόσφαιρα και στις δύο χώρες και ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση του προβλήματος.


(Στοιχεία από meta.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr