Πρωθυπουργός Σκοπίων: Εξαιρετικά θετική η απόφαση της Βουλγαρικής Εκκλησίας



 «Ζάεφ: Η απόφαση της ΒΟΕ είναι εξαιρετικά θετική»


Νοέμβριος 27, 2017. 21:52

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να οδηγήσει και να βοηθήσει όλη τη διαδικασία αναγνώρισης της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων- Αρχιεπισκοπής Οχρίδας και την αξιολόγησε ως ‘εξαιρετικά θετική’.



«Ως Ορθόδοξος πιστός είμαι χαρούμενος, αλλά για άλλη μια φορά θα επαναλάβω ότι η (ψευδο)μακεδονία είναι ένα κοσμικό κράτος. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις σχέσεις μεταξύ των εκκλησιών, αλλά αυτό το μήνυμα είναι εξαιρετικά θετικό και δεν μπορώ παρά να χαιρετήσω γιατί προχωρούμε σίγουρα στο μέρος της αναγνώρισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας  της «Μακεδονίας» μας», δήλωσε ο Ζάεφ, σχολιάζοντας την απάντηση της Βουλγαρικής Ιεράς Συνόδου στην επιστολή της  Εκκλησίας των Σκοπίων.


Πρόσθεσε ακόμη:


«Είμαι χαρούμενος που η οικοδόμηση φιλίας δίνει αποτελέσματα. Αυτή είναι ακόμη μία επιβεβαίωση ότι πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε φίλους».


 Οι δηλώσεις του Ζάεφ έγιναν στη Βουδαπέστη, όπου συμμετέχει στη διάσκεψη κορυφής των αρχηγών των κυβερνήσεων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (16+1).


(Στοιχεία από mkd.mk)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr