Σέρβος ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ είναι μεγάλη χώρα, αλλά το μέγεθος φαίνεται από τη στάση τους στις μικρές




«Ντάτσιτς: Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μεγάλες, αλλά το μέγεθος φαίνεται από τη στάση απέναντι στις μικρές (χώρες)»

Νοέμβριος 30, 2017.  18:43.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς σχολιάζοντας σήμερα στην Ουάσιγκτον  την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Σέρβοι πολίτες όταν έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.



«Πάντοτε όταν έρχομαι στις ΗΠΑ προσπαθώ να δείξω τον καλό μου εαυτό, ακόμη και όταν είμαι ενοχλημένος με την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους ταξιδιώτες της περιοχής μας, μεταξύ αυτών και των πολιτικών», δήλωσε Ντάτστις σε ομιλία του σε επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ατλαντικού Συνεδρίου.


Εάν το κάναμε εμείς σε υπουργούς, πρωθυπουργούς ή προέδρους θα γινόταν παγκόσμιο πρόβλημα.


«Γνωρίζω ότι η Αμερική είναι  μεγάλη, αλλά το μέγεθός της φαίνεται, επίσης, από το πώς μεταχειρίζεται πολίτες μικρών χωρών.  Όταν έρθετε στη Σερβία ο καθένας από εσάς θα αντιμετωπισθεί  με την ανωτερότητα ενός βασιλικού φιλοξενούμενου και θα το μάθετε αυτό ερχόμενοι. Σας παροτρύνω να έρθετε», είπε ο Ντάτσιτς.


«Εάν οι άλλοι δεν μπορούν να σας το πουν, θα σας το πω εγώ. Σας λέω ότι η United Airlines  είναι η χειρότερη εταιρεία», είπε ο Σέρβος ΥΠΕΞ προκαλώντας γέλιο στο ακροατήριο  με το σαρκαστικό του πνεύμα.



(Στοιχεία από politika.rs)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr