«Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μεγάλη προστυχιά»- τουρκικό δημοσίευμα




Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Νοέμβριος 17, 2017. 20:09

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  που έχουν μετατρέψει τη Συρία και το Ιράκ σε λίμνη αίματος, έχουν καταστεί  ο μοναδικός προστάτης της παγκόσμιας τρομοκρατίας με την παρουσία τους, γράφει η τουρκική ‘Γενί Ακίτ’.



Το Πεντάγωνο με τους πεσμεργκά και το PKK (εννοεί Κούρδους  Συρίας), προσπαθούν να εξοντώσουν το ‘ισλαμικό κράτος’[Daesh] ενώ συγχρόνως  κάνουν τα πάντα για να τους αφήσουν να φύγουν ελεύθερα από τη Ράκκα.

 Και αυτό γίνεται γιατί οι εισβολείς χρειάζονται τρομοκρατικές οργανώσεις για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.


Παρατίθενται ορισμένες δράσεις των Αμερικανών στην περιοχή των συνόρων με την Τουρκία (συνεχίζει το δημοσίευμα):


Έτσι, Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στα σύνορά μας μαζί με το PKK/PYD/YPG.


Έχουν δημιουργήσει 12 στρατιωτικές βάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν στην Τουρκία, αυτές χτίσθηκαν στη βόρεια Συρία.


Όταν η Τουρκία παρενόχλησε το PKK στη Βόρεια Συρία, τότε οι Κούρδοι ανάρτησαν την αμερικανική σημαία...

Όταν η Άγκυρα θέλει να επέμβει σε τρομοκράτες (Κούρδους Συρίας) τότε βρίσκει αντιμέτωπους Αμερικανούς στρατιώτες.


Οι πολίτες από πολλές περιοχές της Συρίας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, άσχετα εάν το ‘ισλαμικό κράτος’ έχει φύγει και όταν οι Σύριοι επιστρέφουν στα σπίτια τους τότε βρίσκονται υπό την απειλή του PKK.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια τρομοκρατική οργάνωση με  εγκαταστημένη προηγμένη τεχνολογία στα τουρκικά σύνορα, μεταφέροντας  εξοπλισμό με 4.000 TIR (νταλίκες).


Οι Αμερικανοί με δική τους φροντίδα έστειλαν μια ομάδα 300 περίπου τρομοκρατών του Daesh με ασφάλεια από τη Ράκκα στο Αμπού Κεμάλ, στα σύνορα του Ιράκ. Το Πεντάγωνο προσπαθεί να προστατεύει με τον τρόπο αυτόν τους μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’ από πιθανές  ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.


Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία προστατεύουν το Daesh και παρεμποδίζουν τις ρωσο-συριακές επιχειρήσεις εναντίον τους. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η ρωσική  αεροπορία παρεμποδίσθηκε από το διεθνή συνασπισμό στον οποίο επικεφαλής είναι οι ΗΠΑ.


Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία είναι παράνομη και ανέφερε ότι οι μαχητές του ISIS από τη Ράκκα διέφυγαν με τη βοήθεια των Αμερικανών.


(Στοιχεία από yeniakit.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr