Αλβανοί εθνικιστές διαδήλωσαν στα σύνορα Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου




Νοέμβριος 28, 2017. 20:14

Με το σύνθημα «Με την Αλβανία δεν δεχόμαστε σύνορα» Αλβανοί εθνικές  από το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας, συγκεντρώθηκαν στον μεθοριακό σταθμό Μορίνα  - σύνορα Αλβανίας με Κοσσυφοπέδιο- προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ της ένωσης  των δύο χωρών.



Οι επικεφαλής της διοργάνωσης αυτής δήλωσαν ότι υποβάλλουν αύριο  σχετικό αίτημα στις κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.


Η συγκέντρωση αυτή των Αλβανών εθνικιστών επιλέχθηκε να γίνει την ημέρα της γιορτής της αλβανικής  Σημαίας, στις 28 Νοεμβρίου που γιορτάζεται η ανεξαρτησία της Αλβανίας.


Ο επικεφαλής της ‘Ενωμένης Αλβανίας’, Ταχίρ Βέλιου δήλωσε ότι η ενοποίηση των Αλβανών σε ένα ενιαίο κράτος δεν έχει καμία σχέση με την ενωμένη Ευρώπη.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο σημείο αυτό για να ενημερώσουν τις δύο κυβερνήσεις, του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας ότι οι Αλβανοί δεν δέχονται τα σύνορα μεταξύ τους.


(Στοιχεία από koha.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr