Τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια ‘Μακεδονία’ (βίντεο)



https://www.mkd.mk/files/article/2017/11/16/vlc-record-2017-11-16-18h19m48s-zaevibutaris.com.mp4.mp4

(Κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο ή εδώ)

 Νοέμβριος 17, 2017. 08:06

Τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν με ειδική αναφορά, τις δηλώσεις του Μπουτάρη,  παρουσιάζοντας βίντεο των δηλώσεων που αποκαλεί το κρατίδιο των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’.

«Ελπίζω και θα προτείνω ότι η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών της Ελλάδας και της «Μακεδονίας» να γίνει στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, σε αντίθεση με άλλους Έλληνες πολιτικούς, που χρησιμοποιούν πάντα τις λέξεις «η χώρα σας», «το κράτος σας» ή την ‘Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας- FYROM’…, γράφει το δημοσίευμα.

(Σημείωση: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποκαλεί την πΓΔΜ ως ‘Μακεδονία’. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ  κυβερνητική αντίδραση για την πολιτική που ακολουθεί στις εξωτερικές σχέσεις. Το ζήτημα έχει όμως ιδιαίτερη σημασία τώρα,  καθώς γίνεται εκ νέου προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς του ονόματος των Σκοπίων)

(Στοιχεία από mkd.mk)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr