Η Τουρκία βλέπει ‘διεθνή συνεργασία’ κατά του Ερντογάν




Νοέμβριος 18, 2017.

 Υπάρχει μια ‘διεθνής συνεργασία’ εναντίον του  Ερντογάν, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγκ το Σάββατο.


«Αυτή [η διεθνής συνεργασία] έφθασε σε ένα επίπεδο που έδωσε θάρρος σε έναν στρατιώτη να δείξει τον ιδρυτή και τον σημερινό ηγέτη μιας χώρας του ΝΑΤΟ, ως στόχο του εχθρού κατά τη διάρκεια μιας άσκησης», είπε ο Μποζντάγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σιρνάκ,  στα νοτιοανατολικά  της τουρκικής επικράτειας.



Η Τουρκία αποσύρθηκε από την άσκηση ‘Trident Javelin’, όταν ένας Νορβηγός στρατιώτης  απεικόνισε  τον Τούρκο ηγέτη Ερντογάν ως «συνεργάτη του εχθρού» κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.


Στις 17 Νοεμβρίου, ο Ερντογάν δήλωσε στα κυβερνητικά μέλη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, ότι κατά τη διάρκεια της υποβοηθούμενης από υπολογιστή άσκησης, παρουσιάσθηκε (ως εχθρός) και ένα πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.


«Μέχρι τώρα το ΝΑΤΟ δεν έχει δει ένα σκάνδαλο τέτοιο, ούτε και ο κόσμος», δήλωσε ο Μποζντάγκ, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα αποτρέψουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.


Ο Μποζντάγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη απομάκρυνση των υπευθύνων του περιστατικού και τη συγνώμη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.


Ωστόσο, πρόσθεσε ότι εκείνοι που διαχειρίζονται το ΝΑΤΟ  πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ένας Νορβηγός υπήκοος απομακρύνθηκε από την άσκηση ως συνέπεια του συμβάντος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Φράνκ Μπάκε Γένσεν ζήτησαν συγνώμη στην Τουρκία για το περιστατικό.


(
Στοιχεία από hurriyetdailynews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr