Μπινάλι Γιλντιρίμ: «Το Ισλάμ είναι θρησκεία της ειρήνης και όχι της τρομοκρατίας»




Νοέμβριος 1, 2017. 21:57

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, στην προσπάθειά του να διαχωρίσει την τρομοκρατία των Ισλαμιστών με την θρησκεία του Ισλάμ, ανέφερε ότι η τρομοκρατία ήταν άγνωστη στον ισλαμικό κόσμο, «ήρθε από έξω».



Θα προσθέσει: «Αλλά, υπάρχει μια τάση στον κόσμο να σχετίζει όλα τα είδη της τρομοκρατίας με το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης, το Ισλάμ είναι μια θρησκείας της αδελφότητας», είπε.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας παραβρέθηκε  στην ετήσια  συνάντηση  της κρατικής τράπεζας «Türk Eximbank» που αποτελεί μοχλό της χώρας για εξαγωγές και για την τουρκική οικονομική στρατηγική.


Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Υεμένη  έστειλε ένα σαφές μήνυμα: «Ο ισλαμικός κόσμος σπαταλάει την ενέργειά του μόνος του και μένει πίσω από τον αγώνα της ανάπτυξης και της παγκόσμιας ευημερίας. Δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα».


Πρόσθεσε: 


«Ειδικότερα οι επικεφαλής, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, είναι οι επικεφαλής που οφείλουν να ενεργούν έξυπνα.

Η ένταση που πρόσφατα έλαβε χώρα μεταξύ του Κατάρ και των άλλων αδελφών χωρών, πρόκειται για μια περίπτωση αύξησης των προβλημάτων που υπάρχουν ήδη στην περιοχή.


Ο καθένας πρέπει να ενεργεί με σοφία. Εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε πολύ μεγαλύτερες ευθύνες  ο καθένας για την περιοχή του», είπε προσθέτοντας  ότι ο ισλαμικός κόσμος στη Μέση Ανατολή πρέπει να ενωθεί.


(Στοιχεία από dha.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr