Ελλάδα- Στην Κρήτη, στρατιώτες του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν σε ένα πολίτη




«Ελλάδα- Στρατιώτες του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν σε έναν πολίτη»


Νοέμβριος 23, 2017. 20:15

Έλληνας κάτοικος της Κρήτης δέχθηκε επίθεση από 4 Βρετανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ, καθώς με κάποιον άλλο βάδιζε προς το αυτοκίνητό του στο κέντρο των Χανίων, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα στην αλβανική γλώσσα.


Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου , στην 44η επέτειο της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου κατά των συνταγματαρχών της Χούντας που υποστηρίζονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες των Αμερικής.


Ένας Κρητικός, περίπου 30 ετών, δέχθηκε επίθεση από 4 Βρετανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ καθώς περπατούσε προς το σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης των Χανίων, αυτοκίνητό του.

Οι επιτιθέμενοι γρονθοκόπησαν τον Έλληνα πολίτη και του έσπασαν τη μύτη. Μετά το περιστατικό η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ηλικίας 18 και 22 ετών.


Η Επιτροπή Ειρήνης των Χανίων καταδίκασε έντονα το περιστατικό.


«Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ κινούνται θριαμβευτικά σαν να βρίσκονται σε κατεχόμενη πόλη», ανέφερε η επιτροπή σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Η επίθεση καταδικάστηκε με ανακοίνωση από το τοπικό παράρτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας και την Κομμουνιστική Νεολαία.


Ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης,  ζήτησε να διεξαχθεί στο Κοινοβούλιο ερώτηση σχετικά με το περιστατικό.
Ο Συντυχάκης δήλωσε ότι υπάρχει αντίδραση κατά των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο νησί και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την τιμωρία των δραστών στρατιωτών.


Η θαλάσσια βάση ‘Σούδα» στο νησί της Κρήτης, χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και βρίσκεται  6 χλμ ανατολικά της πόλης των Χανίων.


(Στοιχεία από trt.net.tr/shqip/)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr