Γιγαντιαία σβάστικα ναζιστικής περιόδου που βρέθηκε στη Γερμανία, καταστράφηκε




Νοέμβριος 24, 2017. 22:12

Μια τεράστια σβάστικα που χρονολογείται από τη ναζιστική περίοδο, ανακάλυψαν την περασμένη Τρίτη εργαζόμενοι στη διαμόρφωση ενός αθλητικού κέντρου στο Αμβούργο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.



Η σβάστικα ήταν από μπετόν διαστάσεων 4 μέτρων επί 4 μέτρων. Καταρχήν καταστράφηκε από έναν εκσκαφέα και στη συνέχεια με υδραυλικό σφυρί, για να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια.


Η τεράστια σβάστικα βρέθηκε σε βάθος μόλις 40 εκατοστών, όπως δήλωσε ο Γιοακίμ Σίρμερ, διευθυντής του αθλητικού σωματείου Μπίλστεντ-Χορν.


Ο Γιοακίμ Σίρμερ λέει ότι ο αθλητικός χώρος ήταν ο τόπος ενός ναζιστικού μνημείου που αποσυναρμολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.


Εκπρόσωποι  της υπηρεσίας διατήρησης μνημείων ενημερώθηκαν για το εύρημα και αντέδρασαν αμέσως: «Πρέπει να καταστραφεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η αρμόδια του γραφείου προσθέτοντας ότι η διατήρηση της σβάστικας θα μπορούσε να προσελκύσει υποστηρικτές στην περιοχή καθώς και συγκέντρωση ακροδεξιών κινημάτων.


Η διατήρηση ορισμένων ναζιστικών συμβόλων είναι παράνομη στη Γερμανία.


(Στοιχεία από agerpres.ro)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr