Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας σε συνάντηση με τον σύμβουλο του Τραμπ



 Οι υπουργοί Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων συναντήθηκαν και συζήτησαν  με τον σύμβουλο ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουάσιγκτον

Νοέμβριος 30, 2017. 20:34

Κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο υπουργός Ευρώπης  και Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, είχε συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ και σύμβουλο ασφαλείας, στρατηγό Μάκ Μάστερ.



Η συνάντηση ήταν κοινή με τους υπουργούς Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων. 

Ο υπουργός Μπουσάτι, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, επαίνεσε την τρέχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για την υποστήριξη προς την Αλβανία, για την οικοδόμηση στρατιωτικής ικανότητας στον τομέα της άμυνας, καθώς και για την παροχή βοήθειας σε αλβανικούς θεσμούς επιβολής του νόμου,  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.


Επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Αλβανίας να συνεχίσει να υποστηρίζει  την πρωτοβουλία του προέδρου Τραμπ για μια μετωπική αντιτρομοκρατική πάλη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνασπισμού καθώς και για τη δέσμευση της Αλβανίας να συμβάλλει ενεργά στις ειρηνηνευτικές επιχειρήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας στις ζώνες συγκρούσεων.


Ο Μπουσάτι υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η αλβανική κυβέρνηση στη συνεννόηση  και τη συνεργασία με τις θρησκευτικές κοινότητες για την αποθάρρυνση του φαινομένου του βίαιου εξτρεμισμού.


Ο στρατηγός Μάκ Μάστερ επαίνεσε τη συμβολή της Αλβανίας στην καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και ριζοσπαστισμού και τις σαφείς θέσεις του στην προσήλωση της δημοκρατικής σταθερότητας στην περιοχή.


(Στοιχεία από foldrejt.info)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr