Πακιστάν: Σκοπιανοί επισκέφθηκαν τους απογόνους των Μακεδόνων, Χούνζα




«Μακεδονική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον βασιλιά και τη βασίλισσα των Χούνζα», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα


Νοέμβριος 8, 2017.  17:16

Σκοπιανοί πήγαν να τους δουν τους απογόνους  των προγόνων τους στις στέπες της Ασίας, αλλά μπερδεύτηκαν και πήραν λάθος δρόμο. Πήγαν λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Πακιστάν...



Έτσι, 

 η αντιπροσωπεία των  Σλάβων- ψευδομακεδόνων των Σκοπίων,  επισκέφθηκε την κοινότητα Χούνζα, όπου συναντήθηκε με το βασιλιά αυτής της φυλής, που θεωρείται ότι είναι απόγονοι των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  τον Μιρ Γκαζανφάρ Αλί Χανγ και τη βασίλισσα Ράνι Ατίκα.


Το δημοσίευμα της 2ας Νοεμβρίου, αναφέρει ότι  στην σλαβική αντιπροσωπεία ήταν η Γκιοργκία Τζορτζ Ατανασόφσκι, που είναι πρόεδρος του …βαρύγδουπου ιδρύματος «Μακεδονικού Παγκόσμιου Συνεδρίου  των Ηνωμένων Πολιτειών» καθώς και ο επίτιμος  πρόεδρος του επίσης βαρύγδουπου «Παγκόσμιου Συνεδρίου της Μακεδονίας», συνταξιούχος μουσικός Γκοράν Αλάσκι.


Η αντιπροσωπεία των Σλάβων των Σκοπίων πήγε στο Πακιστάν «για να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές σχέσεις με τη μακεδονική  κοινότητα του Πακιστάν,  της μακεδονικής φάλαγγας του Αλεξάνδρου του Γ΄  σε αυτό το μέρος του κόσμου», όπως σημειώνεται.


(Στοιχεία από το ‘Μακεντόνσκα Νάτσια’(mn.mk)  των Σκοπίων)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr