Σκόπια: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό




«Бутарис во изјавата пред новинарите го спомна и официјалното име на државата.»
 [Ο Μπουτάρης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε και το επίσημο όνομα του κράτους], γράφει το δημοσίευμα


Νοέμβριος 16, 2017. 20:19


Υπάρχουν θετικές προϋποθέσεις για την επίλυση του ονόματος και από τις δύο πλευρές, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για την επίλυση της διαμάχης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντησή του με τον  Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.



Δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την αναβολή της συνάντησης μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων στη Νέα Υόρκη, αλλά επιβεβαίωσε ότι μια νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν θέλησε να συμμετάσχει στη συζήτηση αυτή, αλλά τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω της συνεργασίας και των συναλλαγών που θα φέρουν τους πολίτες κοντά και από τις δύο χώρες.


Ο Μπουτάρης ως ένδειξη καλής θελήσεως κάλεσε τον πρωθυπουργό Ζαέφ να γιορτάσει το νέο έτος στη Θεσσαλονίκη,  και ο Ζάεφ απάντησε ότι θα εξετάσει σοβαρά την αποδοχή της πρόσκλησης.
Σε δήλωσή του στον Τύπο, ο Μπουτάρης ανέφερε επίσης το επίσημο όνομα του κράτους (δηλαδή «Μακεδονία» και όχι FYROM)


Ο πρωθυπουργός Ζαέφ συμφώνησε ότι τα Σκόπια και η Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά σε έργα όπως το κανάλι στον ποταμό Αξιό, που είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό  και για τις δύο χώρες καθώς και για άλλες συνεργασίες.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr