Ελληνοαλβανικά σύνορα: Σταμάτησαν οι μεγάλες ουρές -άρχισε η κανονική ροή στην Κρυσταλλοπηγή




Νοέμβριος 13, 2017. 23:27

Μετά τις μεγάλες ουρές στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, από σήμερα το πρωί, φαίνεται ότι η κατάσταση να κινείται προς ομαλοποίηση και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει.



Οι Αλβανοί αγανακτισμένοι, εν μέσω των ψυχρών θερμοκρασιών στην περιοχή, απηύθυναν έκκληση για την τελική λύση της κατάστασης που παρατηρείται εδώ και χρόνια.


Ως αιτία των μεγάλων ουρών φέρεται η μειωμένη δύναμη των τελωνειακών από την ελληνική πλευρά, χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση. Υπενθυμίζεται  ότι πριν από λίγες  ημέρες η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε.


Η μείωση των ωρών εργασίας από την ελληνική πλευρά προκάλεσε το μπλοκάρισμα εκατοντάδων οχημάτων από την αλβανική πλευρά των συνόρων και χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Ντιτμίρ Μπουσάτι για την εξομάλυνση της κατάστασης στα σημεία διέλευσης των συνόρων, στα οποία δεν επιτρέπονταν στους πολίτες που είχαν αλβανικά διαβατήρια για να περάσουν, σημειώνει το BalkanWeb.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr