Άμεση ρωσική αντίδραση στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για το ΝΑΤΟ




«Οξεία ρωσική αντίδραση στις δηλώσεις του Ζαέφ για το ΝΑΤΟ»

Νοέμβριος 9, 2017. 22:45

Η Ρωσία αντέδρασε σκληρά στη συνέντευξη του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που δήλωσε ότι αναμένει έντονη αντίδραση από τη Ρωσία για το ΝΑΤΟ.



Σε συνέντευξη στο «Antena M» του Μαυροβουνίου ο Ζάεφ είπε ότι ο κύριος στόχος του είναι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ότι είναι έτοιμος για τη σκληρή αντίδραση της Ρωσίας, όταν θα έρθει η στιγμή της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.


Η ρωσική πρεσβεία αντέδρασε έντονα στη συνέντευξη του πρωθυπουργού των Σκοπίων, όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο Tanjug.


“Καταδικάζουμε τους αβάσιμους και επιβλαβείς  ισχυρισμούς του Ζόραν Ζάεφ. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ατμόσφαιρα δυσπιστίας μεταξύ των δύο χωρών και προκαλούν μόνιμη βλάβη στις σχέσεις  και στη συνεργασία», αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας.


Εξάλλου, η τηλεόραση των Σκοπίων «Nova» παρουσίασε τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί του Ζάεφ είναι αβάσιμοι»  και ότι «θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα».


Η Ζαχάροβα διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, χρησιμεύουν για να αποκρύψουν την ‘επιτάχυνση της συμμετοχής του βαλκανικού κράτους στο ΝΑΤΟ’.


(Στοιχεία από την βουλγαρική dnes.dir.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr