Εβδομήντα Αλβανίδες στο ‘Ισλαμικό κράτος’





Νοέμβριος 21, 2017. 19:36

Εκτιμάται ότι περίπου 2.200 γυναίκες είναι ενταγμένες στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’, μέρος από αυτές, εβδομήντα τον αριθμό είναι Αλβανίδες από τα Βαλκάνια, ενώ ο συνολικός αριθμός των μαχητών του ISIS ξεπερνά τους 24 χιλιάδες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.




Προσθέτει ότι οι αριθμοί αυτοί πρέπει να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη προσοχή επειδή όλες οι πληροφορίες προέρχονται από τα ιρακινά και συριακά εδάφη, τα οποία ελέγχονται από το Ισλαμικό κράτος από το 2013.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από τις 70 Αλβανίδες του ISIS, οι 40 από αυτές είναι από το Κοσσυφοπέδιο, 2 από την Κοιλάδα του Πρέσεβο και οι άλλες από τα Σκόπια, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο. Όλες αυτές έχουν γυναίκα αλβανικής καταγωγής διοικητή την Καμίλ Ταχίρι.

Η Καμίλ Ταχίρι, επκεφαλής ομάδας 70 γυναικών -αλβανικής καταγωγής

Πολλά από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι μουσουλμάνοι από τις Δυτικές χώρες που πήγαν στο Ιράκ και τη Συρία να πολεμήσουν  στο πλευρό του ISIS.

Πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι το 10% των γυναικών του ISIS,  είναι από ευρωπαϊκές χώρες που αντιπροσωπεύουν  περίπου 220 γυναίκες και κορίτσια, από τη Γαλλία 60, από τη Βρετανία 50, από την Αλβανία 70, από το Κοσσυφοπέδιο 40 και στη συνέχεια είναι από τη Γερμανία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η διαμόρφωση των «μαχητών του Ισλάμ» είναι εξαιρετική από ποτέ, γιατί οι διεθνείς κινητοποιήσεις των τζιχαντιστών έφεραν πολλές γυναίκες στις τάξεις τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλ Μπαγκντάνι να έρθουν σε αυτό το νέο μουσουλμανικό έδαφος, μεταναστεύοντας στην οικία του Ισλάμ ως καθήκον, σημειώνει το δημοσίευμα.


Η  23χρονη Καμίλ Ταχίρι είναι η νέα διοικητής του ISIS,  υπό την ηγεσία της βρίσκονται δεκάδες γυναίκες από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τα Σκόπια που ήρθαν στις τάξεις του ισλαμικού κράτους. Δεξί της χέρι είναι μία άλλη γυναίκα από το Κοσσυφοπέδιο η Λάουρα Χουσένι.


Οι γυναίκες του ‘ισλαμικού κράτους’ είναι ηλικίας κυρίως από 18 έως 25 ετών και οι περισσότερες από τις δυτικές χώρες έχουν έρθει μετά από τον προσηλυτισμό τους μέσω του διαδικτύου, με σκοπό να πολεμήσουν για το Ισλάμ.


Η εκπαίδευσή τους διαρκεί έναν μήνα και τα μέλη φέρουν όπλα και μπορεί να γίνουν μαχητές ή να εκτελούν χρέη κάποιου είδους αστυνομίας στις τάξεις του ISIS.


Ο ρόλος τους δεν είναι να είναι «νύφες» των τζιχαντιστών, αλλά πολλές δεν διστάζουν να ριχθούν στις μάχες, διευκρινίζει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από preshevajone.com, balkanweb.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr