Σερβία: Ο Βούτσιτς ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ να παραμείνουν οι νατοϊκές δυνάμεις στο Κόσοβο



«Βούτσιτς και Στόλτενμπεργκ: Η στρατιωτική ουδετερότητα της Σερβίας δεν είναι εμπόδιο για τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ»


Νοέμβριος 15, 2017. 20:04


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες ότι η Σερβία είναι στρατιωτικά ουδέτερη, αλλά, αναπτύσσει συνεργασία με αυτήν την Οργάνωση.



Ο Στόλτενμπεργ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ σέβεται τη στρατιωτική ουδετερότητα της Σερβίας και αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για συνεργασία.


Ο πρόεδρος Βούτσιτς συμμετείχε στη συνάντηση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.  Είπε ότι η Σερβία και το ΝΑΤΟ επωφελούνται, επίσης, από τη συνεργασία.


Ο Βούτσιτς ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να παραμείνουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συμμαχίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.


 «Του ζήτησα όχι μόνο να μην αποσύρει τις δυνάμεις, αλλά να συνεχίσουν την παρουσία τους σε απεριόριστο πεδίο στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», δήλωσε ο Βούτσιτς.


Πρόσθεσε ότι ευχαρίστησε τον Στόλτενμπεργκ και τα μέλη της Συμμαχίας για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο από τις μονάδες της KFOR.


«Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη διασφάλιση της ασφάλειας για το λαό μας, αλλά και για τους ιερούς τόπους μας, έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Βούτσιτς.


Κατέληξε λέγοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία σέβεται τη θέση της Σερβίας, όσον αφορά τη στρατιωτική ουδετερότητα της.


(Στοιχεία από Σερβική ραδιοτηλεόραση- rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr