«Έλα στη γραμμή όπως οι άλλοι», οι μετανάστες μπλόκαραν τον Βαγγέλη Ντούλε στην Κακαβιά




Ο τίτλος από το αλβανικό δημοσίευμα

 Νοέμβριος 6, 2017. 08:10


«Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε εσένα», λέει μια παλιά παροιμία, η οποία φαίνεται ότι μια πλήρη εφαρμογή στον Βαγγέλη Ντούλες , επικεφαλής του ΚΕΑΔ, μετά από τις συγκρούσεις που οδήγησε στη Χιμάρα, πριν από λίγες ημέρες, όταν αντιτάχθηκε στην κατεδάφιση δεκάδων οικιών για την υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο επικεφαλής του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ, που προστατεύει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία,  αλλά μέχρι τώρα δύο φορές μπήκε στο Κοινοβούλιο, μια με το Δημοκρατικό Κόμμα και μια με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά την αποτυχία να λάβει τα ανάλογα ποσοστά, ήθελε να περάσει την Κακαβιά για να πάει το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, στην οποία έχει δεύτερη υπηκοότητα και διαβατήριο επί πολλά χρόνια.


Στην Κακαβιά όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με οργισμένους ανθρώπους που περιμένουν επί 48 εξαντλητικές ώρες σε μια ουρά που δημιουργήθηκε από μια «τεχνητή βλάβη» στο ηλεκτρονικό αστυνομικό δίκτυο, ένα «μέτρο» που φαίνεται να είναι ως αντίποινα για την κατεδάφιση σπιτιών στη Χιμάρα.


Ο Ντούλε που κατέχει ελληνικό διαβατήριο προσπάθησε να  περάσει σε μια σειρά για «πολίτες με ευρωπαϊκό διαβατήριο», ενώ οι Αλβανοί μετανάστες που περίμεναν στην ουρά,  σταμάτησαν το αυτοκίνητό του και ζήτησαν να καθίσει με τους άλλους στην ουρά, γιατί αυτός θεωρήθηκε αιτία αυτής της ταλαιπωρίας, γράφει η Γκαζέτα Τέμα.


Ο Ντουλε, φυσικά, κάλεσε την αστυνομία, η οποία άνοιξε το δρόμο για τον βουλευτή που δεν περίμενε καθόλου και πέρασε ως ‘μη κοινός πολίτης’, γράφει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από newsbomb.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr