H “Μακεδονική” Εκκλησία των Σκοπίων ζητά να ενταχθεί στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο



Η επιστολή της λεγόμενης "μακεδονικής" εκκλησίας των Σκοπίων, προς το βουλγαρικό Πατριαρχείο

Νοέμβριος 19, 2017. 11:50

Η Ιερά Αρχιεπισκοπική  Σύνοδος  της ‘Μακεδονικής’ Ορθόδοξης Εκκλησίας- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, στις 9 Νοεμβρίου αποφάσισε να αναγνωρίσει  τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία- Βουλγαρικό Πατριαρχείο,  ως Μητέρα Εκκλησία, η οποία πρώτη αναγνωρίζει και την αποδέχεται  ως αυτοκέφαλη, την ενημερώνει και την υποστηρίζει ενώπιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ενώπιον άλλων τοπικών εκκλησιών.



Αυτό ανέφερε η εκπομπή  «Πίστη και Κοινωνία», στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση (BNT), όπου υπάρχει και η σχετική επιστολή της Εκκλησίας των Σκοπίων.


Ωστόσο, «όσοι ασκούν διπλωματία στην Εκκλησία, αμφιβάλλουν ότι θα τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα και αυτό λόγω των συμφερόντων της Σερβικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας».


Γιατί «η κοινή θέση των Ορθόδοξων Εκκλησιών είναι ότι η «Μακεδονική» Εκκλησία θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία,  από την οποία θα  λάβει αυτονομία και στη συνέχεια ως αυτοκέφαλη. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Σερβικής και Σκοπιανής Εκκλησίας εμποδίζονται.


Το ζήτημα είναι, σημειώνει το δημοσίευμα, εάν θα δούμε ότι η «Μακεδονική» Εκκλησία θα επιτύχει να παρακάμψει τη Σερβική Εκκλησία και να αναγνωρίσει τη  βουλγαρική Εκκλησία ως Μητέρα της. Είναι φυσικό να αναμένεται αντίδραση από τη Σερβική Εκκλησία.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr