«Τα παιδιά των μελών του ISIS θα σταλούν στη Γερμανία»




«Τα παιδιά των μελών του ISIS θα σταλούν στη Γερμανία», έχει τίτλο το δημοσίευμα


Νοέμβριος  23, 2017. 20:49


Η Γερμανία έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία για τα παιδιά των Γερμανών πολιτών οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’- ISIS, έχουν συλληφθεί και κρατούνται  στο Ιράκ, μαζί  με τις μητέρες τους, να μεταφερθούν  στην επικράτειά της.



Σύμφωνα με τα  γερμανικά ΜΜΕ  των WDR, NDR και  Süddeutsche Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για 'επανένταξη' των παιδιών των  γερμανών πολιτών -μελών του ISIS, στη Γερμανία.


Μετά την ήττα του ISIS στο Ιράκ, αναφέρεται ότι οι σύζυγοι των  ‘τζιχάντ’ που συνελήφθησαν   οδηγούνται σε δίκη με τα παιδιά τους. Πολλές από αυτές τις γυναίκες των τζιχαντιστών ήταν πολιτογραφημένες στη Γερμανία.


  Διευκρινίζεται  ότι η Γερμανία δέχεται μόνο τα παιδιά των οποίων τα έγγραφα ταυτότητας του ISIS δηλώνουν ότι είναι γερμανοί πολίτες από τις μητέρες τους.


Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε από την ιρακινή κυβέρνηση να χορηγήσει άδεια για την μεταβίβαση  στη Γερμανία παιδιών κάτω των έξι ετών (που γεννήθηκαν στο Ιράκ).
Ως αιτιολόγηση αναφέρεται ότι τα παιδιά θα έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους συγγενείς  τους στη Γερμανία.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παιδιά πάνω από 60 γερμανίδες  βρίσκονται σε ένα μεγάλο κελί  στην Αρμπίλ, καθώς οι μητέρες- μάνες, περιμένουν να δικασθούν.


Σημειώνεται ότι το αίτημα της Γερμανίας δεν έτυχε ακόμη απάντησης από την ιρακινή κυβέρνηση. Ενώ οι γερμανίδες – ΄'νύφες' των τζιχαντιστών – είπαν σε Γερμανούς διπλωμάτες που τις επισκέφθηκαν ότι θέλουν τα παιδιά τους να μεταφερθούν στη Γερμανία.




(Στοιχεία από την ιστοσελίδα της Αρμπίλ,  basnews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr