Τουρκία: Σε καταφύγιο του PKK βρέθηκε Κουρδική Βίβλος




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Νοέμβριος 7, 2017. 17:27


Η κουρδική Βίβλος κατασχέθηκε μεταξύ διάφορων υλικών διαβίωσης σε κουρδικό κρησφύγετο στην Σενγιάϊλα (Şenyayla) στην περιοχή της Μους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Πηγή ασφαλείας προσκείμενη στην επαρχιακή Διοίκηση Χωροφυλακής της Σενγιάϊλα,  ανέφερε ότι  στην επιχείρηση της στρατοχωροφυλακής με την ονομσία «Μάρτυρας επικεφαλής Λοχίας Σερντάλ Ουγιάνικ 2017-142» [Οι Τούρκοι σε κάθε επιχείρηση αναφέρουν έναν νεκρό βαθμοφόρο της χωροφυλακής) στην  τοποθεσία κοντά στο όρος Κόζμε, εντοπίστηκαν δύο χειμερινά καταφύγια του PKK.


Στα δύο καταφύγια υπήρχαν μεγάλος αριθμός  υλικού που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι αυτονομιστές και μεταξύ αυτών ήταν μια φουσκωτή βάρκα για να διασχίζουν τον ποταμό Μουράτ και μια Καινή Διαθήκη στα κουρδικά καθώς και ένα ακόμη βιβλίο για τον Ζωροαστρισμό. 



( Σημείωση Β. Π. : Το τούρκικο δημοσίευμα, πιθανόν, επιδιώκει να τονίσει ότι οι Κούρδοι αυτονομιστές είναι αλλόθρησκοι- δεν είναι δηλαδή πιστοί του Ισλάμ)


(Στοιχεία από milliyet.com.tr,  dunyabulteni.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr