Μπινάλι Γιλντιρίμ: Το S-400 δεν είναι προτίμηση αλλά αναγκαιότητα




Νοέμβριος 12, 2017. 17:56


Ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας  S-400 που θα αγοραστεί από τη Ρωσία, δεν είναι μια απλή προτίμηση, αλλά μια αναγκαιότητα της Τουρκίας.



Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Δύση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Τουρκίας.


«Το σύστημα S-400 δεν είναι, απλά, μια επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Θέλουμε να αναπτύξουμε την αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ομοίως με την ΕΕ και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά δεν υπήρξε πρόταση που να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας».


Ο Γιλντιρίμ υπενθύμισε ότι η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με την Κίνα και ότι τελικά συμφώνησε με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι η συμφωνία δεν είναι αντίθετη με την παρουσία και τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Συμμαχία.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε:


«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τις εξωτερικές απειλές και εάν το ΝΑΤΟ δεν αναλαμβάνει ευθύνη, όπως θα έπρεπε, τότε δεν ήταν ανάγκη να περιμένουμε, έπρεπε να λάβουμε τα μέτρα μας».



(Στοιχεία από tr.sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr