Πρωθυπουργός Σερβίας: Βρισκόμαστε πριν από την πτώχευση






Δεκέμβριος 11, 2017. 18:42


«Είμαι πολύ περήφανη που η Σερβία είναι μεταξύ των υποψηφίων που κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρανάβιτς.



Στη συνέντευξή της στην Swiss Bloom, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή της είναι το μεγαλύτερο μέρος της προσηλωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.


«Τις μεταρρυθμίσεις δεν τις εφαρμόζουμε εξαιτίας της ΕΕ. Εάν το πράξουμε πριν από την ένταξη, η Ένωση  δεν θα μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Πολλοί εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες θα εγκαταλείψουν τη χώρα και η ΕΕ δεν θα αξιολογήσει τη Σερβία ως επενδυτική αγορά. Θέλουμε να γίνουμε μέλος που μπορεί να συνεισφέρει», δήλωσε η Μπρανάβιτς.


Στη συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα είπε ότι η Σερβία έπρεπε να κάνει δραστικές μεταρρυθμίσεις, επειδή βρίσκεται πριν από τη χρεωκοπία.


«Η Παγκόσμια Τράπεζα μας ζήτησε να κινηθούμε. Ο λαός  συνειδητοποιεί  ότι η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη και εμείς με τη σειρά μας παρέχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε η πρωθυπουργός.


Η Μπρανάβιτς πρόσθεσε ότι ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις έχουν ιδιωτικοποιηθεί και χάρη στις μεταρρυθμίσεις για πρώτη φορά σε 12 χρόνια υπάρχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.


(Στοιχεία από makfax.com. mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr