Διαμαρτυρία ιεροδούλων στο κέντρο των Σκοπίων





Δεκέμβριος 17, 2017. 20:45

Σκόπια. 

Τη δραστηριοποίηση  των θεσμικών οργάνων για την προστασία των εργαζομένων του σεξ και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από το στιγματισμό και τις διακρίσεις, ζήτησαν σήμερα οι ιερόδουλες των Σκοπίων.


Η διαμαρτυρία των «κόκκινων ομπρελών»  πραγματοποιήθηκε στην κέντρο της πόλης των Σκοπίων, στην πλατεία Μακεδονίας,  για δέκατη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της  διεθνούς Ημέρας «Σταματήστε τη βία κατά των εργαζομένων του Σεξ» που διοργάνωσε  η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ιεροδούλων.


Οι πόρνες στα Σκόπια


Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας των Πολιτών ανέφεραν ότι η χώρα έχει γύρω στις 5 χιλιάδες ιερόδουλες, οι οποίες εκτίθενται στη βία, όχι μόνο από τους διάφορους πελάτες ή μαστροπούς,  αλλά και από την ίδια την αστυνομία από την οποία ζητούν προστασία.


Οι Σκοπιανές ιερόδουλες φέροντας κόκκινες ομπρέλες και φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους και μάσκες στο πρόσωπο διαδήλωσαν σήμερα στα Σκόπια, ζητώντας να σταματήσει η προκατάληψη εναντίον τους.


(Στοιχεία από mkd.mk, Сакам Да Кажам)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr