Ξαφνική επίσκεψη Πούτιν στη βάση Χμέιμιμ




"Ο Πούτιν διέταξε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία"


Δεκέμβριος 11, 2017. 19:08


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία, όπου έδωσε εντολή για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία σε χώρους της μόνιμης εγκατάστασής τους, σύμφωνα με την  ρωσική ιστοσελίδα «Πολίτ Ναβιγκάτορ».



Αυτό αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.


«Βοηθήσαμε το λαό της Συρίας να διατηρήσει την κρατική του υπόσταση, να αποκρούσει τις επιθέσεις των τρομοκρατών, να προβούμε μαζί σε ένα συντριπτικό πλήγμα, επιφέροντας άμεσα την ήττα τους που απροκάλυπτα και ανοιχτά; Απείλησαν τη χώρα  μας. Ο αγώνας ενάντια στις ένοπλες συμμορίες εδώ στη Συρία, που ένα έργο που έπρεπε να επιλυθεί με τη βοήθεια  μεγάλης κλίμακας  χρήση των ενόπλων δυνάμεων και είχαμε μια λαμπρή επιτυχία», δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στο στρατό της ρωσικής βάσης.


 Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Συρία έχει διατηρηθεί κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια πολιτική διευθέτηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. 


Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος, πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δομές στη Συρία θα παραμείνουν μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων.


«Σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, το ρωσικό κέντρο για τη Συμφιλίωση των Εμπόλεμων Μερών θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Συρία. 

»Δύο σταθμοί βάσης έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργούν  σε μόνιμη βάση: στην Ταρτούς και στο Χμέιμιμ.

Και εάν οι τρομοκράτες σηκώσουν πάλι τα κεφάλια τους, θα υποστούν ένα τέτοιο χτύπημα που ποτέ δεν έχουν δει», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.


(Στοιχεία από politnavigator.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr