Σκόπια: Η Νέα Δημοκρατία περιμένει τη θέση της κυβέρνησης για το όνομα




«Κουμουτσάκος: Η Νέα Δημοκρατία θα αναφερθεί για το όνομα αφού η κυβέρνηση οικοδομήσει μια κοινή στάση»


Δεκέμβριος 22, 2017. 17:58

Δημοσίευμα του σλαβικού καναλιού Sitel των Σκοπίων αναφέρεται σε δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου,  που είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει πρώτα να παγιωθεί η στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων και μετά  θα καταλήξουν τα δύο μεγάλα κόμματα  σε μια ενιαία θέση για την πιθανή λύση στο ζήτημα του ονόματος.


«Οι διαπραγματεύσεις για τη διαφωνία του ονόματος ξεκίνησαν σε πολύ καλύτερο κλίμα μετά την αλλαγή της εξουσίας στα Σκόπια. Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει διχασμός στη  κυβέρνηση, σχετικά με μια πιθανή λύση στη διαφορά, που αποτελεί ένα από  τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», δήλωσε ο Κουμουτσάκος.


Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μια σαφή θέση για το θέμα από το 2008, η οποία προβλήθηκε ενώπιον των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και ενώπιον των εταίρων της ΕΕ.


Ο Κουμουτσάκος τόνισε ότι ούτε η ευρωατλαντική, ούτε η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να αντιμετωπισθεί το θέμα της ονομασίας με τρόπο αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr