Συγκρούσεις και δακρυγόνα στο αλβανικό κοινοβούλιο




 Δεκέμβριος 18, 2017. 18:57

Σε διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, στην οποία υπήρξε ανεπιτυχής προσπάθεια για βίαιη εισβολή στο Κοινοβούλιο, έγινε χρήση δακρυγόνων, τραυματίσθηκαν και συνελήφθησαν πολλά άτομα, τσακωμοί μεταξύ βουλευτών και μελών της Εθνικής Φρουράς που παρενέβη πολλές φορές στην αίθουσα συνεδριάσεων, είναι μια εικόνα της τεταμένης κατάστασης στην Αλβανική Βουλή, ενόψει της εκλογής του νέου Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους.


Πέρα από τις συγκρούσεις εκτός του κοινοβουλίου, σημειώθηκαν περιστατικά στην αίθουσα συνεδριάσεων, ξεκινώντας  με άμεση εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα με τους φρουρούς. 


Μάλιστα εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα από το βουλευτή Φιαμούρ Νόκκα και επίθεση σε βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη, ο οποίος τραυματίσθηκε.


Το περιστατικό στην αίθουσα κλιμακώθηκε όταν ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη και η σύζυγος του παλαιού προέδρου  του κόμματος Ιλίρ Μέτα προέβησαν σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να χτυπήσουν τον Ράμα με μπότες, σημειώνει το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από libertas.mk)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr