Σκόπια- Алфа ТВ: Οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες προετοιμάζουν το έδαφος για την αλλαγή ονόματος;





(Ο τίτλος από το δημοσίευμα)

Δεκέμβριος  6, 2017. 21:58


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ πήγε στις Βρυξέλλες να ασκήσει πιέσεις για μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ένωση, αλλά και για ταχύτερες συναντήσεις για τη συμφιλίωση των πολιτικών φορέων στο πλαίσιο του Ζαν Μονέ, γράφει η σκοπιανή Άλφα ΤΒ στην ηλεκτρονική σελίδα της.



Η δημόσια πρόσκληση προς τον Ζάεφ και τον Γκρούεφσκι στη  Γαλλία, να συμβιβασθούν σε μια διαμεσολάβηση κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς κάμερες δίνει την εικόνα  ενός πεδίου πίεσης για την αλλαγή του ονόματος της χώρας;



Από τη μία πλευρά, είναι προφανές ότι η συμφιλίωση τίθεται ως επίλογος στις συνεδριάσεις μακριά από τη δημοσιότητα, σε μια περίοδο που κανένα από τα δύο μέρη δεν έχει δηλώσει σαφή στρατηγική προς μια κατεύθυνση.


Από την άλλη πλευρά,  ο χρόνος  είναι σαφής ως προς τον  τερματισμό της διαμάχης του ονόματος, τόσο από τον Κοτζιά όσο και από τον Ντιμίτροφ.


Και οι δύο επισήμαναν ότι η συγκεκριμένη περίοδος  Νοέμβριος – Δεκέμβριος (μετά τις δημοτικές εκλογές) είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την πρόσκληση των Βρυξελών για συμφιλίωση.


Ότι όλες  οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες ετοιμάζουν την αλλαγή του ονόματος, επιβεβαιώνεται από το γραφείου Τύπου της κυβέρνησης σε δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ και της Υπάτου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.



« Η χώρα μας είναι να έτοιμη να λύσει το πρόβλημα με την Ελλάδα. Ζητούμε βοήθεια και υποστήριξη στην εξεύρεση κατάλληλης και βιώσιμη λύσης που θα έχει την υποστήριξη και των δύο χωρών», ανέφερε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσίευσε το γραφείο της Κυβέρνησης.


(Στοιχεία από alfa.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr