Κοινή δήλωση Πούτιν - Ερντογάν στην Άγκυρα




«Ερντογάν και Πούτιν κοινή δήλωση»

Δεκέμβριος 11, 2017.  21:42

Τα κυριότερα σημεία από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του, Ρ.Τ. Ερντογάν, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.




Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Ερντογάν: 


Η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία ενισχύεται καθημερινά. Αναπτύσσουμε κοινές απόψεις με τις επισκέψεις και τις τηλεφωνικές μας κλήσεις. Αυτή η αρμονία σε πολιτικό επίπεδο αντικατοπτρίζεται και στις ανθρώπινες σχέσεις μας. 
Ο όγκος του διμερούς εμπορίου μας αυξήθηκε κατά 30%.
Σήμερα, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τα περιφερειακά ζητήματα με τον αγαπητό μου φίλο Πούτιν.

Ο ορισμός από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ έχει εξοργίσει ολόκληρο τον κόσμο. Ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους την εβδομάδα διαμαρτυρίας. 
Το Ισραήλ εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φωτιά. Δεν είναι δυνατόν για κανέναν που έχει αξίες να αγνοήσει αυτές τις δολοφονίες.

Είδα ότι είμαστε σε παρόμοια θέση με τον Πούτιν για την Ιερουσαλήμ. Συζητήσαμε επίσης την κατάσταση στη Συρία. Είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα θέματα που συζητήσαμε στο Σότσι. Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε τη δεύτερη μας συνάντηση στο Σότσι.
Αυτή η στενή σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας είναι επίσης σημαντική για την περιφερειακή σταθερότητα.
Θα γίνει επίσης συνάντηση των αρμοδίων για το θέμα των S-400 αυτήν την εβδομάδα για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν

Οι διαπραγματεύσεις μας πραγματοποιήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήσαμε για τα τρέχοντα θέματα της διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας. Η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι  πραγματικά επιτυχημένη. Τα εμπόδια στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις είναι ελάχιστα.


Οι εξαγωγές τουρκικών γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία έχουν αυξηθεί. Είδαμε πως μπορούμε να προωθήσουμε  τα επόμενα βήματά μας. Η τουριστική τάση αυξάνεται από τη Ρωσία προς την Τουρκία.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του Ακούγιου ξεκίνησαν. Ο αγωγός φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα προχωράει.

Συμφωνήσαμε, επίσης, στην παροχή δανείου (στην Τουρκία σχετικά με τους S-400;).
 Σχεδόν όλη η περιοχή της Συρίας έχει απελευθερωθεί από τρομοκράτες.

Μιλήσαμε για τα μέτρα που ελήφθησαν για την εκπλήρωση των συμφωνιών της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου σχετικά με την πολιτική λύση στη Συρία.


(Στοιχεία από f5haber.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr