Ο Αμερικανός πρέσβης επιπλήττει Σκοπιανούς για παράλογα επιδόματα…




«Ο Μπέιλι ανέφερε ότι η ΚΕΕ μοιράστηκε «χονδρό» μπόνους για τις εκλογές»

Δεκέμβριος 4, 2017. 20:35

 Σκόπια.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, μιλώντας σε διάλεξη στη Σχολή Ασφάλειας, αφιερωμένη στην καταπολέμηση της διαφθοράς, έδωσε ένα παράδειγμα που οδηγεί στην αμφισβήτηση της πολιτικής ηγεσίας, των ιδρυμάτων και των μέσων ενημέρωσης, που  υποτίθεται ότι ελέγχουν τη διαφθορά.



«Άκουσα ότι τα μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ψήφισαν έναν πρόσθετο μισθό για τους τέσσερις επιπλέον μήνες της εργασίας τους, για τις εκλογές του Οκτωβρίου που μόλις έληξαν . Έχουν λάβει προηγούμενα πρόσθετους μισθούς πέντε μηνών, μετά τις εκλογές του 2016. Η ψηφοφορία  στην Επιτροπή ήταν ομόφωνη, ενώ όλα τα κόμματα, οι εθνοτικές ομάδες και το προσωπικό της Επιτροπής έλαβαν  μικρότερα επιδόματα. Είμαι δημόσιος υπάλληλος, υποστηρίζω την ανταμοιβή των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται περισσότερο από ό, τι προβλέπεται. Αλλά έχω μια ερώτηση για αυτό. Η Κεντρική Εκλογή Επιτροπή είναι ανεξάρτητο όργανο. Ίσως,  η κίνηση να ήταν ακόμη και νόμιμη, αλλά η ψηφοφορία έγινε πίσω από κλειστές πόρτες», είπε ο Μπέιλι, καυτηριάζοντας την τακτική αυτή.

Τα μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής  θα επιστρέψουν τα χρήματα


Μετά την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη, τα μέλη της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, συνήλθαν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις  του θεσμικού ιδρύματος προκειμένου να συζητήσουν την επίπληξη του Τζες Μπέιλι.


Ο πρόεδρος  της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, Αλεξαντάρ Τσιτσακόφσκι έχει ετοιμάσει, ήδη, ένα σχέδιο για την ανάκληση της απόφασης της πρόσθετης αμοιβής τους.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι  πέρα από τον πρόσθετο μισθό που ψήφισαν πίσω από τις κλειστές πόρτες , έχουν αποκρυφτεί και τα ποσά που καταβλήθηκαν για έξοδα ταξιδιού αρκετών μηνών.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr